Bilder

hives11. På denna bild som ser rätt så konstig ut hittar vi samtliga bandmedlemmar i tjära och fjädrar. Att förr i tiden bli doppad i tjära och rullad i fjädrar var ett straff för påstådda brott som mobben ofta använde mot den olycklige. Det gjorde ont och det var förknippat med stor skam. The Hives har dock bara svart färg och fjädrar på sig och namnet Tarred and Feathered är också namnet på en EP som släpptes 2010. Att de doppades i färgen och med fjädrarna var tänkt som ett skämt och texten är skriven som ett inslag i en tidning följt av en annan text- ”de använde andra bands texter”.

2. 2009 var The Hives kända i hela världen, men det hade gått ett par år2 sedan de stora hitsen levererats. Dock fick Howlin Pelle Almqvist ta emot tidningen Cafés stora modepris detta år som Sveriges bäst klädde man. Klas Ekman intervjuade också honom på PUB varuhuset i Stockholm och det var en riktigt stor ära för Pelle att få ett sådant fint pris. Att vara frontman för ett band har både för och nackdelar och att få pris är en sak, men sedan måste man också hantera motgångar också som till exempel tambourinehärvan som satte djupa spår för bandet från Fagersta.

3. Denna bild känner ni kanske mest igen från studioalbumet Lex Hives och det är också bilden som pryder det albumet. Ni får som vanligt se bandmedlemmarna i sina frackar och hatt, men den här gången uppifrån. Albumet var ovanligt nog producerat av bandmedlemmarna själva på bolaget Disques Hives. Lex Hives lanserades 2012 och för att nå fler fans så hade man också en tävling på Facebook. Där hade man lagt upp titelspåren på låtarna fast de var inte i rätt ordning.

Den person son lyckades gissa sig till rätt ordning på låtarna fick ett hemligt samtal från bandet och ett pris. Albumet hade ett par riktigt bra låtar, men man hade inte riktigt samma framgångar som med Veni Vidi Vicious. ”Go Right Ahead” var dock en bra låt som nådde upp till plats nummer 40 på den amerikanska billboardlistan.

44. Denna bild är tagen med bandmedlemmarna i pälsmössa som man kan köpa med deras logga på. Mössan kommer definitivt hålla dig varm om vintern och släpptes 2010. Dock valde man att inte bara kränga mössor som merchandise, men man passade faktiskt på att skicka en hälsning om god helg inför julen 2010.

5. Bilden föreställer givetvis Chris Dangerous eller Christian Grahn som 5han egentligen heter och som är The Hives eviga trummis. Det som få personer inte vet är att Chris pappa var musiker och spelade i ett finskt Cover band! Han är känd som en extremt snabb trummis som få andra kan matcha.