Wallpapers

Om du är riktigt sugen på att ha en riktigt schysst bild på ditt favoritband från Fagersta, nämligen the Hives så skall du kolla in här! Vi ger dig den ultimata guiden till hur du kan dissa lågupplösta bilder tagna med en första generationens iPhone eller Nokia mobil utan istället kan få högupplösta professionella bilder.

Fanpop.com

Fanpop är en sajt där du kan ladda ner de digitala bilderna helt gratis, men upplösningen varierar och likaså utbudet. Eftersom The Hives är ett svenskt band som inte har samma stjärnstatus som till exempel Lady Gaga eller Madonna så finns det inte riktigt lika många bilder på bandet på sajten som man kanske hade velat. Dock är utbudet helt respektabelt och bilderna håller rätt hög klass. För att komma åt bilderna behöver du dock ett konto som du enkelt skapar. Du fyller i ditt användarnamn, lösenord och mail och behöver inte verifiera något alls. Du kan också logga in med Facebook. När du är inloggade klickar du på den lilla knappen download på bilden. Den kan vara svår att hitta och sajten är för övrigt helt på engelska. Bilden laddas ner normalt till nedladdat om du har Windows. Självfallet fungerar det på mobilen också.

Även om bilderna är gratis så varierar kvalitéten ganska mycket. De är högupplösta, men flera av bilderna är små, vilket dock passar bra för mobilen. De största bilderna av the Hives håller måtten 1280 x 1024 vilket inte är full HD.

Rockfoto.nu

Rockfoto är en Internet sajt där du kan beställa wallpapers på the HIves som inte är digitala utan faktiskt kan sättas på väggen. Sajten är enkelt uppbyggd och det finns massor med bilder på ditt favoritband. Du kan till och med gå tillbaka till Hultsfredspelningen 2004 fram till och med ett av de senaste giget på Gröna Lund 2014. Du kan välja mellan storlekarna: 20×30, 30×45, 50×70 samt 70×100 cm. Den billigaste kostar dig bara 199 kr, men vill du ha en wallpaper som täcker en stor del av väggen så ligger dessa på 799kr, vilket är rätt saftigt. Dock är bilderna tryckta professionellt på högupplöst blankt fotopapper.

Dessutom är det proffsiga fotografer som tagit bilderna och inte ett fan. Du lägger bilderna du vill ha i kundvagnen och betalar sedan direkt med ett kredit/bankkort eller via din Internetbank. Anslutningen är naturligtvis säker och krypterad.

Google

Detta är den absolut billigaste varianten och du kan där ladda ner ett antal av bilderna och spara dem på datorn. Om du har en egen fotoskrivare kan du sedan printa ut dem, men du kan också ta bilderna på ett USB minne till en fotoaffär och be dem om ett pris för att skriva ut dem på fotopapper. Kanske blir det billigare, kanske inte.